- تلاش در وقت گذاري و رسيدگي به خود : کمک به رفع نيازهاي ديگران بدون شناسايي و ي نيازهاي فرد نا ممکن است . بايد فرد توجه کند که چه کارهايي او را خوشحال مي کند ، سپس وقت کافي براي انجام دادن آنها در نظر بگيرد .
-سرمايه گذاري در روابط نزديک و صميمانه : بايد هر فرد وقت و محبت خود را به اشخاصي که دوست دارد هديه دهد.
-تلاش در به انجام رساندن کارها مورد علاقه : هر فرد بايد ، دنبال مبارزه طلبي هايي بگردد که به ي نياز خود براي انجام دادن کارهاي داراي معني و هدف از نظر خود کمک مي کند . هم چنين بايد از فرصت هاي نامنتظر براي آزمون چيزها و کارهاي متفاوت استفاده کند .
-دادن نيرو و انرژي به خود : رسيدگي به وضع سلامت جسماني براي مراقبت از سلامت روان اهميت دارد .
-پرهيز از افراط و تفريط : روحيه همه گاهي قوي و گاهي ضعيف مي شود . ولي بايد سعي کرد که به نوعي حالت تعادل يا حد وسط رسيد.
-خوش بين بودن : اگر فرد همواره در پي آن باشد که ببيند در زندگي چه کمبودهايي دارد ، آن عيبها را خواهد يافت و احساسش نسبت  به خود از آنچه هست بدتر خواهد شد . بايد فرد به دنبال جنبه هاي و جلوه هاي مثبت زندگي خود بگردد.
-نوع دوستي : نيکي کردن به ديگران ممکن است باعث شود فرد احساس خوبي و شادي کند . نوع دوستي ، کمک يا بخشش به ديگران بدون توجه به نفع شخصي ، احساس احترام به خود را افزايش مي دهد . نوع دوستي , هم چنين ممکن است به کاهش فشارهاي روحي و جسمي بينجامد و از سلامت و تندرستي فرد محافظت کند . بيشتر ما افرادي نوع دوست هستيم . ما تا آنجا که توان داشته باشيم به امور خيريه کمک مي کنيم ، براي کمک به سالمندن يا از کار افتادگان داوطلب مي شويم ، به افراد بي سواد خواندن و نوشتن ياد مي دهيم و يا آماده ايم به عنوان برادر يا خواهر بزرگتر کودکان و نوجوانان نيازمند عمل کنيم . دليل عمده انجام دادن اين کارها آن است که ما صميمانه مي خواهيم به ديگران ياري دهيم.
احسان و بخشش به همان اندازه که به دريافت کنندگان کمک ميکند ، براي بخشندگان هم مفيد است . بسياري از افرادي که براي انجام دادن امور خير داوطلب مي شوند از نوعي احساس سرشار از عافيت خبر مي دهند که به ( نشاط کمک کنندگان ) مشهور شده است . اين حالت ، نوعي احساس آرامش و رهايي از استرس ، افزايش انرژي ، گرمي ، افزايش احساس با ارزش بودن و حتي کاهش احساس درد و ناراحتي را شامل مي شود .
هانس سلامي (Hans selye) بنيانگذار پژوهش در زمينه استرس ، همکاري با ديگران به خاطر خود را با عنوان ( خودخواهي نوع دوستانه ) توصيف کرده است که ما از طريق آن ، با کمک به ديگران براي تامين نيازهايشان ، نيازهاي خود را نيز برآورده مي کنيم . اين مفهوم در واقع تعبير جديدي از قانون اخلاق طلائي مشهور است ( با ديگران همچنان رفتار کن که ميل داري آنان با تو رفتار کنند ) تفاوت مهم در آن است که شما با ابزار دوستي و کمک کردن به همسايه خود ، محبت و کمک او را به سوي خود جلب مي کنيد .
-شوخ طبعي: شوخ طبعي و مزاح ، که به ما اجازه مي دهد ترسها و ديگر احساسات منفي خود را بدون ايجاد ناراحتي براي خودمان يا ديگران بيان کنيم. يکي از سالمترين راه هاي مقابله با فراز و نشيب هاي زندگي است . بنابراين دکتر ويليام فراي (Williamfry) استاد دانشگاه استانفورد که تاثير هاي خنده و شوخي را بر سلامت جسمي و روحي به مدت 3 سال مورد بررسي قرار داد ، خنده در هر روز به اندازه 10 دقيقه ورزش قايق سواري و پارو زدن براي کار کردن قلب و عروق بدن مفيد است . همچنين باعث تغيير شکل امواج مغزي و ضرب آهنگ تنفس مي شود ، از احساس درد مي کاهد ترشح هورمون هاي مربوط به استرس را کاهش مي دهد و با افزايش فعاليت سلولهاي کشنده طبيعي بتعث تقويت ايمني بدن در مقابل بيماري ها مي گردد .
شوخي و خنده روش هايي براي بيان عواطف صادقانه ، غلبه بر ترس و ترديد و برقراري ارتباط با ديگران است . حتي در زمان ابتلا به بيماري هاي درمان ناپذير و مرگ بار ، شوخي مي تواند به افراد کمک کند که روزهاي آخر زندگي خود را با شادي و نشاط سپري کنند . فايده ديگر شوخي کمک به فرو نشاندن خشم و عصبانيت است ، تقريبا امکان ندارد که انسان هم بخندد و هم عصباني بماند.
-داشتن روابط اجتماعي: برقرار کردن ارتباط با ديگران به بهبود سلامت جسمي و رواني کمک مي کند ، داشتن روابط گروهي با کاهش هورمون هاي مربوط به استرس به حفظ تندرستي ياري مي رسانند .

-حفظ سلامت جسم : نگه داشتن سلامت بدن ، به وسيله ورزش و تغذيه صحيح ، به سلامت فکر و روان کمک مي کند . علت اين موضوع آن است که ورزش ميزان بعضي مواد شيميائي موجود در مغز را تغيير مي دهد و جريان خون و جذب اکسيژن را مي افزايد . اين تغييرات مي تواند بر دستگاه اعصاب مرکزي اثر گذارند و دگرگوني خوشايندي را در احساس و حال فرد به وجود آورند . ورزش همچنين به ايجاد تغييرات رواني تدريجي مي انجامد . فعاليت بدني به خودي خود مي تواند در ذهن انسان را از تمرکز به افکار مزاحم و آزار دهنده باز دارد . کساني که به طور مرتب ورزش مي کنند به نوعي احساس مهارت و تسلط بر خود دست مي يابند و عصبانيت و نگراني خود را با حرکات ورزشي تخليه مي کنند .
اين تغييرات در امر تغذيه صحيح نيز ايجاد مي شود داشتن چندين وعره غذايي کم حجم ولي مغذي و همچنين استفاده صحيح از مواد غذايي از جمله عوامل تاثير گذار بر روان هستند .


براي شاد بودن و شاد زندگي کردن  نيازمند رفتارهائي مناسب و موثر هستيم تا بتوانيم در ديگران نفوذ کرده و چهره اي مشخص و شاد را نشانه خود قرار دهيم .


1- هميشه چهره خندان و متبسم را در نگاه و صورت خود داشته باشيم .


2- در معاشرت با اطرافيان ،  با احساس و شاداب باشيم .


3- رفتارهاي مثبت را برجسته و به آنها توجه نماييم .


4- از کلمات محبت آميز و خودماني در سخنان خود استفاده کنيم .


5- کبرو غرور بي جا نداشته باشيم وخود را برتر از ديگران ندانيم .


6- ديگران را دعوت به لبخند و شادي نماييم .


7- برنامه هاي شاد در ساعات تفريح و استراحت خود داشته باشيم .


8 – سعي در ايجاد فضاي سبز در منزل ومکان زندگي خود داشته باشيم . ( استفاده از گلهاي زيبا  و معطر محيط زندگي را باطراوت و آدمي را شاد مي نمايد)


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

های هتل Efren Jaydon تجهيزات آزمايشگاهي نماشويي پخش پلاستيک و اسباب بازي نمایندگی پکیج رادیاتور در شیراز مطالب علمي دارالترجمه رسمي مطهري 186